Seboreik dermatit diğer adıyla sebore tüm cildi etkileyebilen bir hastalıktır. Yağ salgısının fazla olduğu kıllı alanlar en sık tutulan yerlerdir.Saçlı deri seboreik dermatitin en sık rastlandığı alanlardandır.Rahatsızlığın fazla olmasının sebebi kafa derisinde kaşınma daha fazladır,ilaç uygulamak daha zordur ve abartılı düzeydeki kepek hastaya sıkıntı verir.Bu bölgedeki hasalık daha çok saçın sınırına kadar gelir ama yüz bölgesine kadar ilerlemez ve çizgi şeklinde sınırlanır.
Kafadaki hastalığın tedavisi daha çok bölgesel uygulamalarla yapılır.Uygulanan ilaçlar sıklıkla kortizon içeren krem veya solusyon şeklinde ürünlerdir.Kortizonlu ürünler hastalığın kaşınma,pullanma gibi bulgularını kısa sürede geriletir ancak bir süre sonra hastalığın bulguları yeniden ortaya çıkar.Sürekli kullanılması ise bu kez kortizona bağlı yan etkiler görülmeye başlar.
Bu durumda kortizonun yan etkilerine sebep olmayan fito sterol denen bitkisel kortizonlar daha akıllıca bir yaklaşım olmaktadır.Fito kortizonlar içinde en etkilisi ve yaygın kullanılanı meyan kökü özütüdür.Bitkisel kortizonlar kortizonların yan etkilerine sebep olmadıklarından güvenle kullanılabilirler.
Bitkisel kortizona ek olarak çay ağacı yağı kullanımı seboreik dermatitlerde % 60 sıklıkta görülen mantarın tedavisini yapması yanı sıra cilt reaksiyonunu hafifletmekte ve daha hızlı bir düzelme sağlamaktadır.